субота, 24. децембар 2022.

U SUSRET NOVOJ 2023

 


Još nekoliko dana i ova nas godina(2022) napušta,proživeli smo je kako je ko mogao i "kako nam je bilo suđeno", u njoj  je bilo radosti i tuge i novih ljubavi i bolnih rastanaka.

Novu 2023 čekamo sa radošću i strepnjom, jer niko od nas ne zna šta će nam stići sa njom,da li će mo se radovati ili tugovati. 

Ipak je život enigma i težnja da se gura dalje ,bez obzira šta nas snašlo i šta nas  čeka.

Primetno je da na kraju ove godine među ljudima nema one euforije koje je bilo ranijih godina,ljudi  su se povukli u svoje živote sa pitanjem,kako dalje.

Putujući svakog drugog jutra na dijalizu primećujem da u dvorištima i na prozorima kuća nema novogodišnje dekoracije,nekako sve izgleda sumorno i tiho,kao da se nešto isčekuje. Primetno je da i na tgovima i ulicama nema onog blještavila karekteristično za dolazeće novogodišnje praznike.

Očigledno je da će najveći broj žitelja naše opštine dočekati nastupajuću godinu u svojim domovima,sa skromnijom novogodišnjom trpezom.

Život je toliko postao skup da je potrebno stvarno umeće živeti ga.

Svakog dana nas bombarduju novim cenama i nametima,sa utiskom da tome nema kraja,sa kućnim budžetom koji je pred pucanjem. Ipak naši ljidi se snalaze kako ko zna i ume,sa pitanjem dokle će to trajati.

Na kraju kao novogodišnju čestitku upućujem Vam sledeću poruku: "ČUVAJTE ZDRAVLJE I VAŠU PORODICU"jer to je najbitnije u životu.❤

Нема коментара:

Постави коментар