четвртак, 13. октобар 2022.

ZAŠTO DESPOTOVČANI PLAĆAJU NAJSKUPLJU VODU U SRBIJI⁉️


Ako već znamo da je Despotovac jedan od najskupljih gradova što se tiče osnovnih potrepština za život,pitam se zašto je i m3 pijaće vode među najskopljim u Srbiji.

Važno je napomenuti da Despotovac koristi izvorsku vodu kojoj se od izvorišta do kranjih potrosača vrši hlorisanje i dodatak rezidualnog hlora(Hlor koji prati vodu u mreži do krajnih potrošača.) Drugi gradovi za razliku od Despotovca imaju fabrike vode koje prečišćavaju vodu,što poskupljuje proizvodnju pre nego što se voda šalje do krajnjeg potrošača. Troškovi prečišćavanja vode su znatna stavka u postupku proizvonje pijaće vode.

Da li Vam se ne čini da u Despotovcu krajnji potrošači plaćaju sve greške lokalne samouprave,koja je i osnivač JKP u Despotovcu?!  Pitam se da li nadležni znaju koliki su gubici vode od izvorišta do krajnih potrošača,što na kraju utiče i na cenu vode?

Česti prekidi vodosnabdevanja su takođe priča za sebe i postavlja se pitanje koliko će to još trajati i ko je zbog toga odgovoran.

Jedan od osnovnih uslova za normalan život je redovno vodosnabdevanje pijaćom vodom.To istovremeno smanjuje rizik od alimentarnih infekcija i podiže kvalitet života.

Pokušaću da vam preko tablica prikažem cenu pijaće vode i kanalizacije u gradovima širom Srbije.

       Cena vode i kanalizacije u Despotovcu


Svilajnac


Ćuprija


Jagodina


Paraćin


Beograd


Niš



Kragujevac



Kraljevo



Novi Sad



U sledećim tabelama prikazaću cenu u m3  pijaće vode u većinu gradova u Srbiji.



Na osnovu svega izloženog komentar nije potreban,sve je transparento sa jednostavnim pitanjem ZAŠTO!? 

liber54@









Нема коментара:

Постави коментар