субота, 22. октобар 2022.

JUBILEJ

 


Na veliku žalost starica Milka Milutinović je preminula u 93 godini života,ali će ostati poznata po svom vedrom duhu i naširoko poznatom namazu "MAKALO".

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Starica Milka Milutinović iz Strmostena(5.11.1931) ovih dana ulazi u desetu deceniju života. Starica koja je poznata po receptu za čuveno"Resavsko makalo" koji su prenele sve srpske novine preuzevši ga iz poznatog magazina"Opanak" i danas je krepka i raspoložena za razgovor.

Priča o periodu svog života koji ona smatra najepšim kada je živela podno Beljanice sa svojim mužem Milanom.

Živela je na obali rečice Debeli potok kojom je tekla čista kao suza izvorska voda. U ambijentu koji je plenio svojom lepotom sa kućicom u moravskom stilu okruženu stoletnim bukovim stablima. Iznad kuće gde je živela uzdizala se prelepa Beljanica(1339m)koja kao da je u zagrljaju čuvala livade i polja ispod sebe. Na livadama su pasla stada ovaca i krupne stoke od kojih su starica i njen suprug živeli,podižući svoju decu. Stočarstvo im je bilo osnovna delatnost od koje su živeli praveći istovremeno resavski sir i čuveno"Resavsko makalo"po kojem je starica Milka i poznata.

Doživela je starica Milka da pored svoje dece dočeka unučiće,paraunučiće i čukununučad. Njena radost zbog toga je neizmerna,kao što kaže"ona je najbogatija na svetu i njeno srce je ispunjeno do kraja".

Pozdravljam se sa staricom Milkom sa željom da se opet sretnemo i nastavimo naš razgovor dalje.

Autor:@liber54

Нема коментара:

Постави коментар