петак, 29. април 2022.

KAKVA JE SUDBINA FABRIKE KABLOVA U DESPOTOVCU❓


Veoma je akutuelna tema o sudbini fabrike kablova u Despotovcu.

U januaru 2017 godine u dnevnoj štampi je obljavljeno da je fabriku kablova preuzela opština Despotovac.

Zemljište i sve objekte da se na tom mestu pokrene industrijska zona.

Međutim u oktobru 2021 štampa objavljuje tender o prodaji objekata fabrike kablova u Despotovcu od strane industrije kablova Jagodina.

Sada se postavlja pitanje,šta prodaje industrija kablova Jagodina, ako je to preneto opštini Despotovac⁉️



 "Industrija kablova Jagodina prodaje poslovne objekte u Despotovcu

AD holding Industrija kablova Jagodina raspisala je javni oglas za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju poslovnih objekata.

Nalaze se u Depotovcu, a ukupne su površine 7.428 m2.

Pravo na učešće imaju i domaća i strana fizička i pravna lica.

Početna cena je 79,1 milion dinara.

Rok za dostavljanje ponude je 21. oktobar.

Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.10.2021.| 10:39

Pstrojenja i zemljište fabrike Kablovka predati opštini Despotovac - Novi prostor za industrijsku zonu


Fabrika kablova, kablovskog pribora i konektora Kablovka iz Despotovca, čiji je vlasnik bila Industrija kablova u Jagodini, zajedno sa zemljištem, predata je u vlasništvo opštine Despotovac, potvrdio je izvršni direktor komercijalno finansijskih poslova Industrije kablova Miroljub Radosavljević, prenosi Tanjug.



Sporazum o predaji potpisan je 28. decembra 2016, a potpisali su ga državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, generalni direktor Industrije kablova Jagodine Ratko Vučurović i predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine.

Reč je o hali velikih dimenzija, sa pratećim objektima, trpezarijom i kotlarnicom, na placu od 7,5 hektara, sa kompletnom infrastrukturom. Kablovka je na dobroj lokaciji što je preduslov za formiranje industrijske zone u Despotovcu, navedeno je na sajtu ove opštine.

Borba za vraćanje Kablovke opštini trajala je nekoliko godina, a u Despotovcu se nadaju da neće još nekoliko godina proći dok opština ne postane i stvarni vlasnik.

Nekadašnji gigant, Industrija kablova Jagodina, osim nekoliko fabrika u matičnom gradu i Kablovke u Despotovcu, pogone ima i u Ćupriji, Rekovcu i Dragocvetu. Fabrika u Despotovcu izgrađena je pre 30 godina, zapošljavala je 70 radnika iz Despotovca i okoline, a poslednjih deset godina ne radi.

Lokalne vlasti ocenjuju da je predaja Kablovke opštini veoma značajna, budući da Despotovac do sada nije raspolagao lokacijom koju bi mogao urediti u Indusrijsku zonu i ponuditi je potencijalnim investitorima.

Firme:

Opština Despotovac

Industrija Kablova a.d. Jagodina

Ministarstvo privrede Republike Srbije

Izvor:/Tanjug | Sreda, 11.01.2017.| 

Нема коментара:

Постави коментар